Samsung'un Tizen OS Çalışmaları Sürüyor

Samsung'un büyük yatırım yaparak hazırladığı kendi mobil işletim sistemi Tizen OS için planları devam ediyor. Bugün yapılan açıklamalar Tizen OS üzerinde çalışmaların sürdüğünü gösteriyor.

Kore'de yayın yapan bazı yayın kuruluşlarının haberleri Samsung'un Tizen OS için geleceğe yönelik planlarına ışık tuttu. Samsung Electronics'ten gelen bilgilere göre Tizen OS firma için 'Çok önemli bir yatırım' olarak görülüyor.
Bugüne dek Tizen OS üzerinde yürütülen çalışmalarda büyük mesafe katettiklerini ve Tizen OS'un çok gelişmiş bir hale geldiği de söylenenler arasında.
Samsung'un daha önce yaptığı açıklamalara göre Tizen OS ile çalışacak cihazlar 2013 yılı sonlarına doğru piyasaya sürülecekti ama görünüşe göre yeni işletim sistemine sahip olan ilk cihazları en erken 2014 yılında görebileceğiz.
Bugüne kadar karşımıza çıkan tek Tizen OS ile çalışan mobil cihaz ise Samsung'un Z9005 Redwood kod adlı cihazıydı. Fakat Redwood'un son kullanıcıya ulaşmayacağını ve yalnızca geliştiricilere özel bir akıllı telefon olduğunu da hatırlatalım.

0 yorum: