Google Öğretmenler Günü'nü kutladı

Arama motoru Google, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü bakın nasıl kutladı?

Özel günlerde anasayfasında bulunan doodle'ı sık sık değiştiren Google, 24 Kasım tarihine özel bir doodle hazırladı ve Öğretmenler Günü'nü bu şekilde kutladı.

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ

Öğretmenler Günü, öğretmenlik mesleğini icra eden kimseleri onurlandırmak için çeşitli etkinliklerin tertip ettiği bir kutlama günüdür.

Pek çok ülkede 1994’ten beri her sene 5 Ekim günü UNESCO tavsiyesiyle Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. 5 Ekim günü, 1966 seneninde Paris’te gerçekleşen “Öğretmenlerin Statüsü Hükümetlerarası Özel Konferansı”’nın bitip UNESCO temsilcileri ile ILO tarafından “Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesi”’ni oybirliği ile kabul edilişinin yıldönümüdür.

Kendi kültürel ve tarihi özelliklerine, okul tatil günlerine göre çeşitli ülkelerde değişik tarihler Öğretmenler Günü olarak belirlenmiştir. Sözgelimi 12 Arap ülkesinde (Bahreyn, Birleşik ArapBuyruklukları, Cezayir, Fas, Katar, Libya, Mısır, Suudi Arabistan,Tunus, Umman, Ürdün, Yemen ) her yıl 28 Şubat günü, Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Öğretmenler Gününün tatil olup olmadığı da ülkesine göre değişir.

0 yorum: