Android Telefonları Hızlandırma Yöntemleri

Günümüz yıllarından son teknolojiyle üretilen ve son teknoloji adına içinde her bir şeyi barındıran “Android Telefon“lar, ilk kullanım zamanından sonra yaklaşık 6 ile 12 ay arasında hızlarını kaybediyorlar.
Özellikle android telefonlarda oyun severler için adeta kabusa dönüşen son teknoloji harikası andorid hızı, android işletim sistemli telefon ve tabletlerde oldukça önemli bir yer tutuyor.
Peki yavaşlayan andorid işletim sistemli son teknoloji ürünlerimizi nasıl hızlandırabiliriz?, Hızlandırmak için program gerekiyor mu? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için yanıtlayacağız.
1) Öncelikle özellikle girişler için; LauncherPro adlı andorid işletim sistemli uygulamayla hem andorid giriş ekranını hızlandırır ve bununla kalmayarak andorid işletim sisteminizi hızlandırmaya yönelik araçlardan ve ayarlardan da faydalanabilirsiniz. Bu uygulamaya örnek verecek olursan kendi alanında en iyisi olan ADWLauncher adlı uygulamayı gösterebiliriz.
2) Diğer bir seçeneğimiz ise android işletim sisteminizde ana girişlerdeki uygulamalardan ve widget’lardan kurtulun. Gereksiz yere çalışanları iptal edin. İptal ettiğiniz taktirde andorid işletim sistemli telefonunuzun hızlandığını göreceksiniz.
3) Bir diğer android telefon hızlandırma yöntemimiz ise animasyonları kapatmak olacaktır. Animasyonlar, android işletim sistemli telefonlar da oldukça hızı etkileyen bir uygulama ve etkendir. Kapattığınız taktirde andorid telefonunuzun hızının daha yükseklere çıktığını göreceksiniz. Andorid telefonlarının hızını etkileyen ve büyük rol oynayan bir diğer sorun ise, Android web tarayıcılardır. Android web tarayıcıları kaldırın yada yüksek bellek isteyen android web tarayıcı uygulamaları yüklemeyin. Aynı zaman da bir diğer andorid telefonunuzu hızlandırma yöntemi de duvar kağıtlarınızı olabildiğince sade seçmek ve hareketli duvar kağıdı kullanmamaya dikkat etmektir. Hareketsiz ve sade bir duvar kağıdı seçiminde andorid telefon hızınızın iki katına çıktığını göreceksiniz.
4) Bir diğer önerimiz ise arka plan verilerinizi kapatmak ve daha kullanışlı, daha hızlı bir andorid telefona sahip olmanızdır. Aynı zaman da kullandığınız tarayıcının yan uygulamalarını da kapatmak android telefonunuz için sağlık ve hız açısından iyi bir çözüm olacaktır.
5) Bir diğer yavaşlatıcı uygulamalardan birisi de, tüm herkes tarafından sevilen ve kullanılan animasyonlu temalardır. Bu animasyonlu temalar tamamen android telefonunuzu yavaşlatıcı en etken faktörlerden birisidir. Andorid telefonunuzda animasyonlu yani hareketli, görsellik bakımından zengin ve görsel efektleri çok olan temaları kullanmamak andorid telefonunuza süper bir hız sağlayacaktır.
6) Son olarak wifi, 2G ve 3G hatta 4G’nizi aynı anda açık bırakmamakta andorid telefonunuzun performansını en üst seviyelere çıkaracaktır.

0 yorum: