ios 7 ile Gelen Dikkat Çekici Özellikler


apple ios7 betanın çıkmasıyla bizleri fazlasıyla şaşırttı tamamen baştan sona değişmiş olan yeni ios işletim sistemi oldukça hoş özelliklerle sahip. gelin bu özelliklere kısaca göz atalım.

Slide To Unlock
ilk karşımıza çıkan bu özellik eski kilit açma açma özelliğinden tamamen farklı olarak ekranı parmağımızla sağa doğru kaydırarak açabiliyoruz.











Alt Notification Bar
Aslen bu özellikle kalplerimiz feth etmeyi tekrar başardı ios bu alt notification bar ile nerdeyse heran lazım olan özellikleri tek dokunuşla aktif etmemize olanak sağlıyor.özellikle wifi açarken ayarlara girip aktif etmek yerine alltan yukarı doğru kaydırarak anında ulaşabiliyoruz.Bunun yanı sıra Ekran ışıklarını,Bluetoot'u, Rahatısz etme modunu, lock screen modunu,el feneri uygulaması gibi özelliklere anında ulaşabiliyoruz.




Yeni Kamera Fonksiyonları
Güncellenen Kamera özellikleriyle birlikte fotoğraflarımıza filtreler ekleyebiliyoruz. sonrasında panaroma modu,kare resim çekme modu gibi özelliklerle 3.parti uygulamalara gerek duymadan işlemlerimizi anında gerçekleştirebiliyoruz.









Mesajlar
Mesajlaşma oldukça sadeleştirilerek şık bir görünüşe sahip olmuş ios 6 mesajlaşma ekranına bakarsak farkı oldukça net görebiliriz.











Efendim bunların dışında ufak ufak detay çalışmaları olmuş ios7'nin
mesela menüdeki saat simgesine dikkatli bakarsanız şuan ki saatiniz kaç ise simgede o saati görebiliyorsunuz. ios 7 klavyesinde Türkçe F klavye dikkatimizi çekti onun haricinde yeni TL simgesi eklenmiş. Sizde Cihazınıza ios 7 beta yüklemek isterseniz buradaki konumuza göz atabilirsiniz.