ios 7 beta 1 kurulumu

iOS 7 Beta sürümü geliştiricilerin kullanımına sunuldu. Tamamen değişen iOS arayüzü ve eklenen onlarca yeni özellik ile iOS 7 Beta 1'i nasıl kuracağınızı anlatıyoruz.

ios 7 beta kurmak icin yapilmasi gerekenler
Apple’ın iOS 7 işletim sistemini duyurmasının ardından hem ülkemizde hem dünya çapında genel olarak bir iOS 7 Beta kurma işlemine yoğunluk söz konusu. Daha önce olduğu gibi küresel bazda dağıtım öncesinde geliştiricilere özel olarak dağıtılan bu sürümden faydalanamak isteyen kullanıcı sayısı oldukça fazla. Biz de bu yazımızda sizlere iOS 7 Beta kurulumunun ipuçlarını vereceğiz.
Öncelikle iOS 7 Beta kurulumu için cihazınızın UDID kaydının bir geliştirici hesabına tanımlanması gerekiyor. 99 dolar ödeyerek Apple geliştiricisi olan kullanıcılar 100 cihaza kadar cihaz ekleyebiliyor. Bu sebeple çevrenizde bir geliştirici olması şart. Bu işi gönüllü yapan geliştiriciler mevcut. UDID numaranızı nasıl öğreneceğinizi bilmiyorsanız iPhone UDID Numarası Nasıl Öğrenilir? başlıklı rehber yazımıza göz atabilirsiniz.
Geliştirici hesabı olmadan iOS 7 Beta kurulumunu gerçekleştiren kullanıcılar var ancak bunun bir hata olduğu söylenmekte. iOS işletim sistemlerinin Beta sürümlerinin bir son kullanma tarihi olur. O tarihten sonra mevcut Beta sürümünü kullanamazsınız. Yani eğer Apple, iOS 7 Beta 2 sürümünde geliştirici hesabı olmadan kuruluma izin vermezse büyük sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Eğer bir geliştirici hesabı aracılığı ile UDID kaydınızı gerçekleştirebildiyseniz, aşağıda paylaştığımız iOS 7 Beta 1 firmware dosyalarını indirebilirsiniz.
Not : Yoğunluktan dolayı UDID kayıtlarının anlık olarak yapılamadığı ve bir kaç saat sürebildiği bazı kaynaklarda yer alıyor.
Yukarıdan cihazınıza uygun olan sürümü indirdikten sonra cihazınızı USB ile bilgisayarınıza bağlayın ve iTunes’u açın. Sol taraftan iOS 7 kurmak istediğiniz cihazı seçin ve ardından Shift tuşuna basılı tutarak “iPhone’a Geri Yükle” butonuna basın, açılan menüden indirdiğiniz iOS 7 Beta 1 sürümünü seçin ve kurulum başlasın. Kurulum yaklaşık 30 dakika kadar sürebilmektedir. Cihazınızı yedeklemeyi kesinlikle ihmal etmeyin